ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Τα στούντιο ηχογραφήσεων ποικίλλουν σε μέγεθος και εφαρμογή. Μπορεί να πρόκειται για ένα πλήρες έργο στουντιακών εγκαταστάσεων, αποτελούμενο από κυρίως αίθουσα ηχογράφησης (live room), θαλάμους ηχογραφήσεων (recording booths), δωμάτιο ηχοληψίας (control room) και βοηθητικούς χώρους, για ένα μικρό οικιακό στούντιο για δημιουργούς ή εγκαταστάσεις για post production ή μετάδοσης εκπομπής.
Για ηχογραφήσεις και μουσική παραγωγή, συνήθως χρειαζόμαστε ένα ουδέτερο ακουστικά περιβάλλον. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι μπορεί να επηρεάσουν την ηχητική εντός του χώρου.
Ας διαχωρίσουμε λοιπόν του όρους «ηχομόνωση» και «διαμόρφωση ακουστικής». Η ηχομόνωση συνιστά την απομόνωση ενός χώρου από εξερχόμενους σε αυτόν ή εισερχόμενους από αυτόν ήχους. Δεν είναι επιθυμητή η εισβολή του εξωτερικού θορύβου εντός του στούντιο, όπως επίσης και η διαρροή του ήχου που παράγεται εντός του στούντιο προς γειτνιάζοντες χώρους.

Τα πιο πάνω προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με κατάλληλη ηχομόνωση.
Η διαμόρφωση ακουστικής ξεκινά από την γεωμετρία του χώρου. Όταν ασχολούμαστε με το κατασκευαστικό σκέλος, διαιρούμε τον χώρο με συγκεκριμένο τρόπο, χρησιμοποιώντας τους κανόνες και τις αναλογίες που ευνοούν τα ακουστικά χαρακτηριστά του χώρου.
Είναι γνώριμος ο ήχος ενός άδειου δωματίου. Πολλές αντηχήσεις, ηχώ και δυσάρεστο στο αυτί ήχο. Για την διαμόρφωση του ήχου στον χώρο, χρησιμοποιούμε στοιχεία απορρόφησης και διάχυσης ήχου για να ελέγξουμε την ακουστική του.
Διατηρούμε προσέγγιση επιστημονική, συνδυασμένη με τεχνογνωσία και εμπειρία, για να επιτύχουμε την διαμόρφωση ενός ηχητικά ουδέτερου χώρου.
Αναλόγως της περίστασης, μπορούμε να διαμορφώσουμε έναν ηχητικά νεκρό θάλαμο, μια αίθουσα ηχογράφησης με ζωντανό ήχο ή έναν πλήρως ελεγχόμενο χώρο για μίξη, με επίπεδη απόκριση συχνότητας και ομοιόμορφους χρόνους αντήχησης σε όλο το φάσμα συχνοτήτων.
Η εταιρεία μας μπορεί να κατασκευάσει το χώρο από την αρχή ή να επεξεργαστεί ένα υφιστάμενο δωμάτιο.


Σχετικές Υπηρεσίες
Οι μουσικοί χρειάζονται ένα χώρο για να εξασκηθούν...
Ο οικιακός κινηματογράφος είναι ένα όνειρο για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού. Η καλή εικόνα και η προβολή ευρείας οθόνης είναι μόνο ένα μέρος της εμπειρίας που προσφέρει το Home Cinema...
Οι γείτονές σας κάνουν θόρυβο και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε; Ή μήπως εσείς κάνετε θόρυβο και οι γείτονές σας παραπονιούνται γι' αυτό; Και τα δύο αυτά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με τη σωστή λύση ηχομόνωσης...